Barion Pixel

Otthoni Balesetmegelőzés

Mert fontos az egészség...

Tavaly a fülünkbe jutott és mindenképpen szeretnénk veletek is megosztani, hogy hol történik a legtöbb baleset az emberrel. Nem máshol, mint otthon és a ház körül. Úgy, hogy a legtöbben dolgoznak, ezért most FOKOZOTTAN ügyejetek a biztonsági feltételekre, bármit is csináltok! Nem vicc nézzük.. 

otthoni balesetmegelozes

Hibaforrás a köbön!

Sokan értenek dolgokhoz, sokan nem. De próbálkoznak vele, ami rendben is van, hiszen szeretnék maguk megoldani. Mi is szeretjük a “Csináld magad dolgokat“, viszont a testi biztonság fontos, ezért körültekintően és előtte figyelmesen lépésről-lépésre járjátok körül a teendőket és hogyan a legbiztonságosabb..

Így könnyebben elkerülhetőek azok a “gyerekes” balesetek, amelyek amúgy komoly következményekkel is járhatnak.. És ilyen időben nem szükséges feleslegesen kimozdulni otthonról.. Főleg nem egészségügyi helyre! Bár oda amúgy se szívesen megyünk..

A TITOK!

Egyszerre csak 1 dolgot csinálj!

Te is szoktál kapkodni? 
Nézzük mit tehetünk ellene, hiszen orvosolható..

Mindig ott legyen a figyelmed, ahol éppen tartasz.. vagy amit éppen csinálsz.. Ilyenkor senkit nem érdekelnek a hírek, hogy a szomszéd GIZIVEL mi van, hogy holnap mi lesz, csak a cselekedet!

Erre mondják a bölcsek keleten, hogy meditatív állapot, amikor kikapcsol a gondolkodás és csak ott vagy. Lehet nem fog egyből menni, de gyakorlással elsajátítható. Amikor tudjuk mi magunk is alkalmazzuk ezt a technikát! Hiszen igen sok veszélyes szerszámmal dolgozunk a kézműves dekorációk (klikk ide) elkészítésekor de amennyire tudjuk tudatosan!

Ahogy tudsz készülj fel!

A tervezés TUDATOS lehet nálad is, ha például a végzett tevékenység előtt a megfelelő munkavédelmi eszközt magadra aggatod.. Legrosszabb esetben, amit éppen otthon találsz. Egy egyszerű “játszós ruha” felvétele, ha éppen festesz…

Én például (Csabi) mindig óvom a kezemet, hiszen nem nő újra, ahogy a gyíkoknak..  Ezért bármilyen pakolás vagy kerti munka előtt felveszek egy nekem bevált vékonyabb munkás kesztyűt. Erre már idő előtt figyelek, mert megszoktam! Sosincsen baj belőle..

Nincs lehetetlen, csak tehetetlen!

Szóval sikeres javítást, renoválást kívánunk Neked is! Most már tudod, hogy csak óvatosan és kellő figyelemmel és felkészültséggel érdemes tenni, amit megkíván a környezetünk vagy mi magunk!

Üdvözlettel,
Adri és Csabi
Ittmindenértedvan

Feltöltve: 2020. március 22.