Barion Pixel
Szembe cikk IMEV cover

Szembe KELL nézni velük OTTHONUNKBAN!

A jelenlegi rendkívüli helyzet miatt sokan “ragadtak” az otthonukban. Ami valójában rémálom lehet azok számára, akik szinte egész hónapban vagy egész évben “csak” dolgoznak..

A rossz érzésen felül ezekkel biztosan szembe kell néznünk, hiszen ez a bevált útja, hogy élhetőbbé, szerethetőbbé tegyünk környezetünket..

Most mindenki előtt ott a lehetőség, hogy jobbá, élhetőbbé tegye otthonát, lakását. Akár egyedül, akár családjával él. Magányosan is lelhetsz benne örömöt, de sokkal jobb valakivel megosztani az eredményeket.

A fenti pontok bármelyikét elvégezve megveregetheted a saját válladat!  

RENDRAKÁS

Felfrissülés és letisztulás..

Sokszor te sem találsz dolgokat? Mit hova raktál? Ez meg mit keres itt? A rend rakást sokan terápiás módszerrel végzik otthonukban. Hiszen, ha rendet rakunk kint, egy kicsit rendet rakunk bent is.

Az ember változik, még ha nem is vesszük észre ezt. Így, ami régebben fontos volt, mára már csak lom lehet vagy egy szép emlék, ami a tárolóban vagy padláson is jó helyen van a következő években. 

Mi félévente nagy lomtalanítást tartunk, mert ilyenkor kicsit felfrissül a környezetünk és jókat nevetünk mindazon, amit régen még hasznosnak tartottunk. Közben sokszor mosolygunk ezen.. 

takaritasi tipp

TAKARÍTÁS

Sokkal jobb a komfortérzet

A legjobb unaloműző.. A rendrakás után jöhet a takarítás? Porszívózás, felmosás, portörlés. Vagy alaposabban ablakok takarítása, pókhálók eltüntetése? Ki így, ki úgy takarít.. Könnyű munka, ha részekre bontjuk ezt is.

Sokan ott hibázzák el, hogy egyből meg akarnak mindent csinálni, de egyszerre minden nem megy! Eredményesebb és élvezhetőbb lehet, ha a teendőket beosztjuk. Sokaknak ezért heti, havi takarítási tervük van. Egy biztos, a végeredmény magáért beszél.   

Sokkal jobb érzés mindig tiszta könyezetben élni. 

OTTHONI MUNKÁLATOK

Nem húzhatjuk tovább..

Lógó kilincs? Leszakadt konyhaajtó? Kiszakadt szúnyogháló? Csöpögő csap vagy éppen eldugult lefolyó? Mind kellemetlen feladat és sokszor a hétköznapokban csak idegesség formájában jelenik meg újra és újra, mivel nem szívesen csináljuk meg, másrészt nincs rá időnk. Így van, hogy hónapokig tolódik…

A mostani időszak kiváló ezen dolgok elvégzésére! Nincsen, aki hajtana!Szépen fel tudjuk mérni hol vannak házon belüli “elváltozások” és be tudjuk ütemezni akár bizonyos napokra, hogy ma ezt és ezt csináljuk, javítsuk meg! Megéri, hiszen a legtöbb esetben nem szükséges kidobni, újat venni. Egy kis figyelemmel és utánajárással (YouTube videók) könnyedén megoldhatóak ezek a dolgok, még ha nem is értünk hozzá. Az interneten számtalan anyagot találni ezekről. Használd te is bátran a Google keresőjét!

DEKORÁLÁS Öröme?

Így, már jobb érzés otthon?

A díszítés, apró változtatás. Otthonunk fejlesztése időröl-időre megfigyelhető a legtöbb helyen. Akár saját tulajdon, akár albérlet, mindenki a lehető legjobban próbálja a jelenlegi stílusára varázsolni. Az agyunk egy idő után megszokja és MEGUNJA a környezetét.. Ezért is érdemes új, elérhető árú dekorációkkal (klikk ide) megváltoztatni a lakásunk, otthonunk egyes részeit.

Mi jó a dekorálásban? Az hogy teljesen egyéni lehet, nincs kimondott szabályzat, ez egy szabad dolog. Úgy csinálja mindenki, ahogy jónak látja, azt veszi meg, ami neki tetszik. 

Ez a változás a legtöbb esetben sikerélménnyel jár és örömmel. Tanulmányok bebizonyították, hogy sokkal jobb az a változás, amit mi idézünk elő, mint az amit ránk erőltetnek.. Csak szabadon!

Hosszútávú befektetés?
Egy-egy minőségi dekoráció nem fogy el, mint az olvadós cukorka. Így akár évekig élvezheted a látványt, érzést, amit feléd áraszt az adott tárgy vagy dísz. Amíg meg nem unja ismét csak az agynuk…

Kitűnő AJÁNDÉK lenne?
Sokan vesznek ismerősnek dekorációt, hiszen aki tényleg ismeri a másik ízlését ( szokták mondani: “Ez tiszta ő..”), komoly meglepetést tud okozni a másiknak.

Fontos a biztonság is!

Otthon sokszor igen “gyerekes” balesetek történnek, amelyek amúgy komoly következményekkel is járhatnak.. 

Ilyen helyzetbe nem szükséges feleslegesen kimozdulni otthonról.. Főleg nem egészségügyi helyre! Bár oda amúgy se szívesen megyünk. 

Erről többet ide kattintva olvashatsz >>

Köszönjük, hogy elolvastad és már Te is tudod a fent leírtakat!
Üdvözlettel,
Adri és Csabi 
Ittmindenértedvan

Feltöltve: 2020. március 24.